Életmódváltásom története /első rész/

Kedves Olvasó!

Az előző bejegyzésemben ismertettem öt olyan élethelyzetet, amelyekből tapasztalataim szerint kiváló menekvést nyújt a mozgás. Az ötödik ezek közül a fájdalmas szakítás volt. Ezúttal engedd meg, hogy egy néhány, egymást követő részben kifejtsem számodra azt, hogy hogyan változtatta meg az életmódomat mindez.

Tíz hónapja voltam szerelmes a világ legcsodálatosabb fiújába akkor, amikor sok, rendszerint jelentkező súrlódás után elengedtük egymás kezét. Ezt követően feltettem magamnak a kérdést, vajon mit kezdek majd ezek után azzal az űrrel, amit ő bennem hagyott? És bár a munkám egy igen nagy részét fedi az életemnek, tudtam, hogy mégsem menekülhetek teljesen abba bele. Nem halmozhatom el magam feladatokkal csak azért, hogy felejtsek.

Így aztán egy rövid tanácskozást folytatván a barátnőimmel arra jutottam, hogy a mozgásba menekülök. Ezt követően tehát rövidesen a már évek óta szeretettel, és heti több alkalommal űzött futás mellé társult a konditerembe való lejárás is. Kiemelném, hogy nem teljesen volt ismeretlen számomra ez a terület, ugyanis korábban már edzettem konditeremben, de csak egy rövid ideig, akkor is általában egyedül vagy pedig barátokkal tettem mindezt. Most aztán mégis úgy döntöttem, hogy egy szakértő segítségével formálom át a testem és ezzel egyetemben a lelkem is. Személyi edzőhöz fordultam a segítségért. Profizmusa már az első alkalommal elragadott. Az alapvető kérdések, felvetések és célok meghatározását követően szépen és pontosan magyarázott el számomra mindent. Majd megmutatta, hogy hogyan és milyen testrészekre edzünk majd, heti két alkalommal. Mindezt úgy, hogy a már meglévő, jól begyakorlott heti, szintén két-három alkalommal sor kerülő futással összhangban legyen. 2018. november 13-át írtunk, amikor is a meghatározásra kerülő kívánt eredmény a 60.5 kg-ról 57 kg-ra esett.

Az első edzés végén aztán egy óriási felszabadultság és öröm volt bennem. A 10 perces kardiót egy 8-10 gyakorlatból álló sorozat követett, amely megmozgatott minden izmot és elkezdte a testem méregtelenítését az izzadás által.

Boldog voltam, hogy elkezdtem tenni magamért, az egészségemért és az űrért, ami bennem ez a fiú által keletkezett.

Fotó: Illusztráció - pixabay.com

https://mozogj.blogstar.hu/./pages/mozogj/contents/blog/71323/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?