Róma szól, de Rólad is szólhat /második rész/

Kedves Olvasó!

A mérlegelés után ma a tápláló, laktató és egyben egészséges reggeliről szeretnék írni néhány sort.

Mint tudjuk a reggeli az egyik legfontosabb napindító. Ez az ami erővel, energiával és lendülettel tölt meg bennünket a kávé után. Nagyon lényeges tehát, hogy ezen tényezőknek az első étkezés tartalma maximálisan meg is feleljen. Számomra a zabpehely és a banán volt az, ami bevált.

Avagy, minden reggel egy közepes méretű tálkába belelapátolok három-négy evőkanál, aprószemű zabpelyhet, majd forralok hozzá másfél dl vizet és ráöntöm azt. Ezt követően egy bő fél órát hagyom állni, majd miután kihűlt és a zab is jól megszívta magát a vízzel hozzáadok két evőkanál fehérjeport. (természetesen a reggelink akkor lesz a legegészségesebb, ha még a hozzáadott fehérje is mindenmentes, és mivel számtalan kiváló ízű fehérjepor áll rendelkezésünkre az üzletekben, így bátran válogathatunk és kombinálhatunk az ízekben is.) Ezután mindezt jól összekeverem, minek köszönhetően egy pudingos állagot kapok, amibe beleteszek még egy nagy maréknyi magvakból és aszalt gyümölcsökből álló mixet. Végül pedig örömmel fogyasztom! Ezt követően egy órával később megeszek egy banánt.

A zab és a banán finom, kellemes teltségérzete ugyanis kitart addig míg a tízórait meg nem eszem. Ez általában egy alma és egy kávé szokott lenni. Persze idény szerint belefér helyette a narancs, a mandarin vagy például az eper és az ananász is. Ezzel aztán egészen ebédig elvagyok.

A folyamattal pedig három legyet ütök egy csapásra. Először is reggelizem! Másodszor a délelőtt folyamán viszem be a legtöbb szénhidrátot és természetes cukrot az elfogyasztott élelmekkel. Harmadszor pedig nem eszem össze-vissza minden butaságot. Amivel adok egy tartást úgy a napnak, mint a szervezetemnek és a gyomromnak egyaránt!

Rólam szól, de rólad is szólhat, vagyis neked is beválhat!

Fotó: pixabay.com

https://mozogj.blogstar.hu/./pages/mozogj/contents/blog/73206/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?