Az életmódváltás nem egyenlő a lemondással

Sokan teszik fel a kérdést, hogy az életmódváltás egyenlő-e a mindenről való lemondással. Természetesen a válasz nem. Egy jó étrend megengedő úgy, hogy meghúzza a maga határait. Kőrösi Éva, sportdietetikus blogján minderről a következőképp nyilatkozik:

"Mielőtt belekezdenél bármilyen diétába, fontos tudnod, hogy semmilyen étrend sem szolgálja a javad hosszú távon, amely valamit kizár. Legyen az tápanyag, élelmiszer vagy annak egy egész csoportja. Természetesen azokról nem beszélek, akiknek valamilyen egészségügyi kondiciója ezt nem engedi."

Egy jó étrend megengedő, és meghúzza a maga határait.

Vagyis, a jó étrendet:

– rád szabták
– az ízlésvilágod szerint alakítható
– könnyen és szinte bárhol tartható
– apránként épül fel és próbálja az életmódod megváltoztatni, amivel nem kell kitűzni óriási célokat, hiszen mindez nem sprint, sokkal inkább egy maraton
– megtanítja, hogy mikor és mennyit
– soha nem kínoz és éheztet, mivel az éhezés tilos
– a körülmények változásának fejében mindig csiszolni kell rajta
– nem igényel semmilyen speciális élelmiszert
– a táplálék-kiegészítőket apránként adjuk hozzá, mert azok valóban kiegészítésre valók
– és ez az, ahol a szakember független minden gyártótól

"Talán ez egy furcsa kijelentés lesz, de csalás nélkül nem lehet! A psziché nagy úr és előbb utóbb felülkerekedik az elhatározásainkon. Amennyiben belekezdünk egy diétába és feltesszük a szemellenzőt, legtöbb esetben az első 3 hónapban borítunk is mindent. Sportolóként kiemelkedően fontos, hogy időnként “kiengedjük a gőzt” ami a teljesítményünket fogja segíteni. Az étkezés nem csupán létszükség, gasztronómiai élménye is van, amely hatással van a közérzetünkre. Az étkezés nem csupán kalóriákból és számokból áll, ennél sokkal több.Sokan pont azért nem kezdenek bele, mert azt érzik, hogy vannak dolgok amelyeken egyébként sem tudna változtatni, ezért inkább meg sem próbálja."

Forrás: sportperformance.hu

Fotó: pixabay.com

https://mozogj.blogstar.hu/./pages/mozogj/contents/blog/86229/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?