Hat testzsír típus, amelyektől a következőképp szabadulhatsz meg

Kedves Olvasó! Bemutatok hat testzsír típust, elmondom melyik, mitől alakul ki és megmutatom azt is, hogy hogyan lehet tőlük megszabadulni!

Mivel mindegyikünk más-más felépítésű, mindegyikünk más testzsír típussal rendelkezik. Ahhoz, hogy tudjuk, hogy melyiket, hogyan tudjuk kezelni nagyon jól meg kell figyelnünk és ismernünk magunkat és az egészségünket. 

1. Felsőtesten raktározódó testzsír

A felsőtesten lerakódott zsír túlzott mennyiségben akkor van jelen, ha több kalóriát viszel be, mint amennyit elégetsz. Vagyis, a túlevés és a mozgáshiány miatt alakul ki. Ha orvosolni szeretnéd, akkor minden nap legalább 30 percet intenzív mozgással kell töltened, emellett pedig meg kell szabadulnod a szeméttel egyenlő ételektől! 

2. Alhason felhalmozódó testzsír

Az alhason lerakódott zsír leginkább a túlzott stressznek az aggodalmaskodásnak, idegeskedésnek vagy a mély depressziónak köszönhető. Ha megszeretnél tőle szabadulni, előbb a lelkedet kell meggyógyítanod, illetve az életkörülményeiden kell javítani annak érdekében, hogy felsorolt problémák megszűnésre kerüljenek. A zöld tea segíthet a megnyugvásban, az ellazulásban, emellett pedig szuper vízhajtó is. 

3. Alsótesten felhalmozódó testzsír

Az alsótest, egészen pontosan a combok megvastagodását a túlzott glutén fogyasztása okozza. Amennyiben formásabbá és zsírmentesebbé szeretnéd őket tenni, el kell engedned a glutént és el kell kezdened olyan mozgásformákat űzni, amelyek leginkább kardió jellegűek. Illetve nem szabad megfeledkezned a reggeliről, ez az az étkezés, ami beindítja az anyagcserét, ez pedig, mint tudjuk elindítja a fogyást. 

4. Duzzadt has

Tagadhatatlan, hogy a legfőbb oka a duzzadt hasnak az a túlzott alkoholfogyasztás. Ám nem csak emiatt érdemes csínján bánni vele. Több egészségügyi károsodást is okozhat. Jó, ha tudatosan fogyasztod és az is, ha ugyanígy teszel az étel adagokkal is. Többször, kevesebbet. 

5. Alsótesten, lábakon felhalmozódó testzsír

A várandós nőknek illetve az érrendszeri gonddal küszködőknek okoz az alsótest és a lábakon felhalmozódó zsír gondot. A túl sós ételek elhagyásával vagy csökkentésével azonban segíthetünk mindezen. Törekedni kell arra, hogy fél óránként járunk-keljünk egyet. 

6. Nagy has háton felgyülemlett testzsírral

Ezt az inaktivitás okozza. Viszont, fontos a kielégítő mennyiségű és minőségű alvás is. Ugyanis annak a hiánya a hormonoknál zavart okozhat, ami éhséghez vezethet. 

Fotó: pixabay.com

https://mozogj.blogstar.hu/./pages/mozogj/contents/blog/90752/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?