Brutális Guiness Rekordot döntött az ex-tengerészgyalogos

Dorogi László

Aki valaha is próbálta már legalább egy-két percig megtartani a testét plank pozícióba, az nagyon jól tudja, ez nem könnyű feladat. Nos, George Hoodnak több mint nyolc órán keresztül sikerült kitartania a komplett izomzatot igénybe vevő pózt.

Fotó: ABC News

A plankelés ma már megkerülhetetlen és szerves része minden saját testsúlyos edzéstervnek, a tudomány jelenlegi állása szerint nem sok hatékonyabb hasizom-erősító gyakorlat létezik ennél. A plankelés ráadásul, kitartó gyakorlás mellett nem csak a kockákat varázsolja elő a pocak alól, de a vázizomzat erősítéséért is felel.

Ránézésre nincsen semmilyen ördöngösség a mutatványban: az ember leereszkedik fekvőtámasz-pozícióba, könyökeit vállszélességben a földre rakja, testét pedig vízszintesen megemeli úgy, hogy a lábfejeken és az alkaron kívül egyetlen porcikája se érje a földet, de a derék se legyen túl alacsonyan, vagy túl magasan a földhöz képest.

A plankelés valóban remek kis gyakorlat, és igen gyorsan megerősíti a célzott izmokat, persze sok-sok edzést igényel, hogy valaki hosszú percekig, sőt, akár órákig képes legyen tartani magát ebben a testhelyzetben.

George Hood, a most 62 éves egykori tengerészgyalogos katona neve 2011-ben került be a Guiness Rekordok könyvébe, akkor az amerikai úriember nyolcvan percen keresztül tartotta magát plank pozícióban, ez akkor elég is volt a rekorddöntéshez, ám azóta sokat változott a világ: a kínai Mao Vejdong 8 órán, egy percen és egy másodpercen keresztül plankelve tiporta porba a korábbi csúcsot.

Hood állta a kihívást, 18 hónapnyi kőkemény edzés után nekifeszült rekordja visszahódításának, a rengeteg energiabefektetésnek pedig meg is lett a jutalma: nyolc óra, tizenöt perc, tizenöt másodperces idejével ismét az ő neve szerepel a plankelés világrekordja címszó alatt a Guiness-könyvben.

A korábbi katona átlagosan napi hét órát edzett a rekordkísérlet előtt, majd miután sikerült megdöntenie, mint aki jól végezte dolgát, lenyomott még 75 fekvőtámaszt. Hood legközelebb éppen ez utóbbi saját testsúlyos gyakorlat világrekordját szeretné megdönteni: most saját bevallása szerint 2806 fekvőt tud lenyomni egy óra alatt.

Címkék: edzés
https://mozogj.blogstar.hu/./pages/mozogj/contents/blog/90938/pics/lead_800x600.jpg
edzés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?