Figyelem! Jön egy napindító turmix!

Kedves Olvasó! Itt a tavasz! Ragyog a nap, nyílnak a virágok, zöldellnek a fák, mi pedig a négy fal közé vagyunk szorítva a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. Ennek ellenéri vidámnak és üdének lenni ér!

Ehhez pedig elengedhetetlen a reggeli mozgás és az egészséges táplálék! No persze tudom, a jókedv egy több tényezős munka, de megpróbálhatjuk kivitelezni nagyon egyszerű, olcsó lépésekkel és húzásokkal. Az egyik ilyen, ha energiabomba bevitellel kezdjük a napot!

Ez a turmix pedig garantáltan feltölti a szervezetünket, mutatom:

Hozzávalók:

1 db körte

1/2 db citrom

1 db sárgarépa

1 ág szárzeller

1 marék rukkola

2 ek méz (folyékony)

Elkészítés:

A körtét meghámozzuk, kimagozzuk, a húsát felkockázzuk, majd egy turmixkehelybe tesszük, aztán hozzászűrjük a citrom kifacsart levét. A sárgarépát és a szárzellert megtisztítjuk, a répát meghámozzuk. Ha ezzel elkészültünk, mindkettőt lereszeljük, majd a körtéhez adjuk a megmosott és szárazra itatott rukkolával együtt. Majd mindezt egy kis mézzel és 1 csipet sóval ízesítjük, és jól összeturmixoljuk. Ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel hígítjuk. Behűtve tálaljuk.

Vagyis, érdemes még este összedolgozni az alapanyagokat és lehűteni a turmixot, hogy a reggeli éhgyomros, torna, séta, vagy bármiféle mozgás után - mert, hogy az úgy hat és úgy jó, ha éhgyomros - csak le kelljen húznunk.

Egészség!

  https://mozogj.blogstar.hu/./pages/mozogj/contents/blog/93424/pics/lead_800x600.jpg
   
  Feliratkozás blogértesítőre

  Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

  Feliratkozom

  Hozzászólások

  Ezeket a cikkeket olvastad már?