Életmódváltásom története /első rész/

Életmódváltásom története /első rész/

2019.04.11. | Tamara

Kedves Olvasó!

Az előző bejegyzésemben ismertettem öt olyan élethelyzetet, amelyekből tapasztalataim szerint kiváló menekvést nyújt a mozgás. Az ötödik ezek közül a fájdalmas szakítás volt. Ezúttal engedd meg, hogy egy néhány, egymást követő részben …

Tovább
Mi van, ha nem sportol a gyerek?

Mi van, ha nem sportol a gyerek?

2019.04.09. | Kecskés István

Mindegy az, csak mozogjon – mondják a gyerekekkel kapcsolatban a „bölcsek”. Valóban kell-e sporotlnia egy gyereknek?

Tovább
Öt élethelyzet, amelyből menekülj a mozgásba!

Öt élethelyzet, amelyből menekülj a mozgásba!

2019.04.07. | Tamara

Kedves Olvasó! Engedd meg, hogy ismertessek öt olyan élethelyzetet, szituációt, pillanatot, amelyek tapasztalataim szerint sokkal kevésbé fájtak, könnyebben elviselhetőbbé, vagy épp még csodálatosabbá váltak a mozgásnak köszönhetően!

Tovább

Erre érdemes figyelni, ha télen is a szabadban futunk

2020.01.17.
Kedves Olvasó! Mint azt sokan tudjuk, a futásnak rengeteg jótékony hatása van, éppen ezért érdemes egy alap mozgásként beépíteni az életünkbe. A legjobb, ha hetente többször, akár kétszer-háromszor is elmegyünk, és futunk minimum fél órát. Persze nagyon fontos, hogy mindezt a megfelelő módon tegyük.

Így táplálkozz, ha hosszú életet akarsz

2020.01.12.
Kedves Olvasó! Ezúttal arra mutatok rá, vagy teszek néhány javaslatot, hogy hogyan lenne érdemes táplálkozni annak érdekében, hogy az életünk hosszan tartó legyen!

Így motiváld önmagad a cél elérésében

2020.01.05.
Kedves Olvasó!

Ma mutatok 30 olyan gondolatot, amit érdemes kinyomtatni, jól látható helyre tenni és egyesével, 30 napon át teljesen a magunkévá varázsolni annak érdekében, hogy motiváltabbak legyünk a céljaink elérésében.

Új év, új fogadalmak

2020.01.03.
Kedves Olvasó!

Minden bizonnyal te magad is megfogadtál legalább egy valamit, amit 2020-ban másképp csinálsz majd, mint eddig. Legyen szó egy adott dologhoz való hozzáállásról, egy adott gondolkodásról, egy szokásról, étkezésről vagy a mozgásról. Ha így tettél, helyesen tetted! A fogalmakra és az elhatározásokra ugyanis szükség van! Szükség van azért, hogy képesek legyünk a fejlődésre, hogy képesek legyünk kilépni komfortzónánkból, hogy képesek legyünk önmagunkat jól érezni a bőrünkben és, hogy képesek legyünk élvezni az életet.

Ünnepekre hangolva: nyolc kihagyhatatlan film kicsiknek és nagyoknak egyaránt

2019.12.22.
Kedves Olvasó! A nagy lakomázások és a karácsonyi láz, amely a szilvesztert és a már közelgő újévet is jelzi, úgy gondoltam ajánlok nyolc olyan kicsiknek és nagyoknak is egyaránt való filmet, amely kiváló ezen napokban a kikapcsolódásra. Mert az egész éves hajtás levezetéseként fontos, hogy képes legyünk megpihenni. Hogy képesek legyünk hasznosan eltölteni az időt. Hogy képesek legyünk jókat nevetni, ellazulva a kanapén üldögélni csak úgy, és nem csinálni semmit. Többször írtam már arról, hogy mennyire fontos a testünk mellett a lelkünk és az elménk megerősítése és felfrissítése. Ezek a napok tökéletesek minderre a szeretteink körében!

Négy cinkben gazdag étel, amivel legyőzhető az influenza

2019.12.11.
Kedves Olvasó! Mutatok ma négy olyan ételt, amivel könnyebben átvészelhető a jelenleg is tomboló influenza:

Sós vagy édes? Melyik hízlal jobban?

2019.11.28.
Ezúttal arra kerestem a választ, hogy vajon a sós vagy pedig az édes nasik hizlalnak jobban. Mutatom, hogy mit találtam:

Hét tipp az agy egészségéért

2019.11.26.
Kedves Olvasó! Nem csak a testünk és lelkünk, de a szellemünk karbantartása is nagyon fontos! Mutatok hát hét tippet arra, hogy mindez hogyan sikerülhet:

Az életmódváltás nem egyenlő a lemondással

2019.11.19.
Sokan teszik fel a kérdést, hogy az életmódváltás egyenlő-e a mindenről való lemondással. Természetesen a válasz nem. Egy jó étrend megengedő úgy, hogy meghúzza a maga határait. Kőrösi Éva, sportdietetikus blogján minderről a következőképp nyilatkozik:

Tíz tipp a megfázás és az influenza elkerülésére

2019.11.14.
Kedves Olvasó! Ezúttal tíz olyan tippet ismertetek, amelyet annak érdekében gyűjtöttem össze, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy a hideg ugyan beköszöntött, ennek ellenére a megfázás és az influenza, amely az év ezen részét nagymértékben jellemzi, igenis elkerülhető!

Ezeket a cikkeket olvastad már?